contact | links | sitemap

Recepten - Zwarte rijst met cantharellen

Ingrediënten:
1,5 liter groentebouillon
250 gram zwarte rijst
150 gram cantharellen
1 ui
60 ml slagroom
60 ml melk
boter
bitte wijn
geraspte parmezaanse kaas
extravergine olijfolie
zout

Bereidingswijze:
Kook de rijst in ongeveer 30 minuten gaar in de bouillon.
Giet af en meng het met 100 gram boter en 80 gram parmezaanste kaas.
Bak de cantharellen in een beetje olie.
Snijd de ui in ringen, fruit ze ongeveer 3 minuten in 1-2 eetlepels olie en blus af met 200 ml wijn.
Voeg de melk en slagroom gemengd toe.
Breng het geheel aan de kook, zeef het en breng opnieuw aan de kook.
Los 1 theelepel maizena op in water en voeg het toe aan de saus met 20 gram boter.
Voeg na 3 minuten wat zout toe, zet het vuur uit en pureer glad.
Verdeel de rijst en saus over de borden en maak af met de cantharellen.

Eet smakelijk!

 

« terug

 
© Deli Saison - Website: Helens Webstudio