contact | links | sitemap

Recepten - Pompoensoep

Ingrediënten:
1,5 kilo pompoen
2 uien
kerriepoeder
1 liter kippenbouillon
125 ml. room
kipfilet

Bereidingswijze:
Schil de pompoen en snijd deze in stukjes.
Snipper en fruit de uien in een flinke pan.
Voeg wat kerriepoeder toe.
Na ongeveer 5 minuten de pompoenblokjes toevoegen. Lekker roerbakken met de uien.
Na ongeveer 10 minuten de bouillon erbij schenken en het geheel aan de kook brengen.
Laat het zo'n 30 minuten pruttelen.

Intussen de kipfilet in stukjes snijden en kruiden met zout en peper of kipkruiden.
In een koekenpan de kipstukjes gaar bakken.

Als de pompoen zacht is, de soep pureren met de staafmixer.
Room erdoor roeren en naar smaak peper en zout toevoegen.
De kipfilet door de soep roeren.
Eventueel garneren met wat blaadjes koriander.

Eet smakelijk!

 

« terug

 
© Deli Saison - Website: Helens Webstudio