contact | links | sitemap

Recepten - Paddestoelenrisotto

Ingrediënten:
1 liter groentebouillon
200 gram gemengde paddestoelen
2 sjalotjes
4 eetlepels olijfolie
350 gram risotto
100 ml. droge witte wijn
zout en peper
1 flinke eetlepel roomboter
60 gram geraspte parmezaanse kaas

Bereidingswijze:
Snijd de paddenstoelen grof.
Snipper de sjalotjes en fruit ze 1 minuut in de olie in een ruime pan.
Bak de paddenstoelen ongeveer 2 minuten mee tot ze iets gaar en geslonken zijn.
Goed blijven roeren.

Voeg de rijst toe. Fruit het mengsel op middelhoog vuur tot de rijst glazig wordt. Blus af met de wijn.
Breng aan de kook en roer tot de rijst de wijn heeft opgenomen.
Steeds maar blijven roeren.

Voeg nu lepel voor lepel de bouillon toe met een pollepel en laat elke lepel bouillon al roerend en zachtjes kokend door de rijst opnemen. Voeg zo alle bouillon toe in ongeveer 20 minuten.

Roer op het laatste moment de boter en de kaas erdoor.
Risotto mag lekker smeuïg zijn maar niet papperig.
Breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

 

« terug

 
© Deli Saison - Website: Helens Webstudio