contact | links | sitemap

Recepten - Le puy-linzen met kabeljauwfilets

Ingrediënten:
4 kabeljauwfilets à 100 gram
50 gram boter
6 plakken parma (of andere) ham
250 gram Le puy-linzen
3 teentjes knoflook
2 uien
6 blaadjes salie
½ stengel bleekselderij
3 eetlepels extra vierge olijfolie
¼ theelepel mosterd
peper en zout
eventueel citroen

Kabeljauw:
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Boter smelten en de kabeljauw hiermee insmeren.
De vis inpakken in de ham.
De kabeljauw in een bakblik of ovenschaal leggen en nogmaals insmeren met boter.
15 minuten in de oven.

Le puy-linzen:
Zet een grote pan met dikke bodem op het vuur en doe daarin de linzen met 2 teentjes knoflook, 1 ui (heel), 3 salieblaadjes en de bleekselderij. Doe er ruim water bij zodat de linzen onder staan en breng het aan de kook.
Zodra het kookt een halve theelepel zout erbij voegen en vuur lager zetten.
Flink laten pruttelen.
Laat de linzen in ongeveer 35 tot 40 minuten gaar worden (niet te gaar!).

Terwijl de linzen koken, de overgebleven knoflookteentjes en ui heel fijn snijden.
Snijd de 3 salieblaadjes in dunne reepjes.
Verhit de olijfolie. De ui en salie 10 minuten bakken.
Gehakte knoflook erbij doen en blijven roeren met een houten lepel.
Mosterd toevoegen.

Giet de linzen af en haal de ui, bleekselderij en salie er uit.
Zout naar smaak toevoegen.

Linzen in de pan doen en mengen met het ui-saliemengsel.
Olie, citroen of zout naar smaak toevoegen.

Eet smakelijk!

 

« terug

 

 

 

 
© Deli Saison - Website: Helens Webstudio