contact | links | sitemap

Recepten - Kip met asperges in bier gekookt

Ingrediënten:
1 ui
450 gram kipfilet
500 gram asperges
25 gram boter
1 flesje Grolsch lentebok
2 dl. kippenbouillon
zout, peper
1 ┬Ż dl. room
2 eierdooiers
12 felurons

Bereidingswijze:
Pel de ui en snijd hem in blokjes.
Snijd de kipfilet in flinke blokjes.
Schil de asperges en snijd ze in stukjes van ca. 2 cm.
Verhit de boter in een braadpan en fruit hierin de ui glazig. Schep de stukjes kip erbij en kruid dit met kipkruiden. Voeg daarna de aspergestukjes erbij en laat dit licht kleuren.
Schenk het bier en de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Kook de kip en de asperges gaar.
Op smaak brengen met peper en zout.
Haal de pan van het vuur. Klop de room en de eierdooiers door elkaar en bind hiermee de fricassee.
Garneer het gerecht met fleurons*.

*Fleurons: Snij blokjes of steek figuurtjes uit bladerdeeg en bak dit in de oven (zie voor de baktijd de verpakking van bladerdeeg)

Eet smakelijk!

 

« terug

 
© Deli Saison - Website: Helens Webstudio