contact | links | sitemap

Recepten - Jambalaya

Ingrediënten:
100 gram rijst
150 gram garnalen
200 gram kipfilet
150 gram ham
25 gram olie
1 theelepel cajunkruiden
1 theelepel koenjit/kurkuma
1 ui
2 rode paprika's
2 pepertjes
┬Ż kippenbouillontablet
knoflook
zout

Bereidingswijze:
Bouillontablet oplossen in ¼ liter kokend water.
Ham en kip in reepjes snijden.
Ui snipperen.
Paprika's in stukjes snijden.
Peper in fijne reepjes snijden.

In een wok boter verhitten.
Ham en kip ongeveer 4 minuten roerbakken.
Knoflook erboven uitpersen.
Ui, paprika en peper in de wok er bij doen.
Cajunkruiden toevoegen.
Nog 2 minuten roebakken.

Rijst, koenjit en bouillon toevoegen. Goed doorroeren en aan de kook brengen.
Afgedekt ongeveer 10 minuten zachtjes laten koken.
Garnalen toevoegen en nog 10 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is.
Op smaak brengen met zout.

Serveren met een frisse salade.

Eet smakelijk!

 

« terug

 

 

 

 
© Deli Saison - Website: Helens Webstudio